Info Cheile Nerei

Slide Show
 
 
 
 

Logare membriTurism

 

Trasee turistice

Trasee turistice

ŞOPOTU NOU - CHElLE NEREI - SASCA ROMÂNĂ
Marcaj: banda rosie;
Durata: 8 - 9 ore; Lungime: 20 km.
Posibilitati de cazare; Cantonul Silvic Damian 10 locuri, Langa canton teren pentru amplasare de corturi.
Traseul începe din localitatea Sopotu Nou, urmeaza cursul râului Nera pe un drum de caruta pe partea stânga. La inceputul traseului valea Nerei este larga, cu multe poieni si numeroase salase. Dupa poiana Meliugului se ajunge la Lacul Dracului, fenomen carstic unic în tara noastra. Lacul s-a format plin prabusirea tavanului unei pesteri, o parte a tavanului ramân'nd deasupra lacului. Suprafata lacului este de circa 700 mp, iar adâncimea de 12 m. De la Lacul Dracului se coboara în talvegul Ogasului Porcului, dupa care apare o portiune strâmta formata din CarsiiIe Dese si Carsia Caprarului, Iânga poteca se afla Pesfera Boilor. în locul numit La Carlige se trece Nera prin vad si se pot admira cârsiile de la confluenta vaii Rele cu Nera. Se continua traseul pe o poteca sapata în stânca. Pe malul stâng se admira Pestera Porcului si Pestera Dubova, cele mai frumoase din Cheile Nerei. Urmând prin padure, un drum de caruta si admirând Turnul lui Beg, se ajunge la cantonul Silvic Damian unde este si loc de popas. în aval de canton drumul forestier urmareste meandrele Nerei, trecem pe sub Cleanturile Rolului, apoi Turnul Mic (Begul Mic) si Cleanturile Baltanului. De la confluenta Vaii Beiului cu Nera se poate vedea Dealul Caraula cu stâncile si grohotisulile sale. Trecând Podul Bei se paraseste drumul forestier, cotind la stânga se trece prin cele sase tunele sapate în stânca, ultimul Tunelul Mare fiind si cel mai lung, apoi pe poteca sapata în stânca si situata la 15 m deasupra Nerei, se trece pe puntea suspendata de la Sasca Romana si urmând malul Nerei se ajunge la Sasca Montana.

SASCA ROMANA - PODUL BEl - LACUL OCHIU BEI - ANINA
Marcaj: banda albastra,
Durata: 7 -8 ore.
Posibilitati de cazare; Cantonul Silvic Valea Bei 4 loculi, Cabana Valea Bei 12 locuri , confort I. Loc de amplasare corturi Iânga lacul de acumulare a microhidrocentralei.
Din localitatea Sasca Româna, se trece puntea suspendata si se urca pe poteca ingusta pe malul drept al Nerei, se trece prin cele sase tunele sapate în stânca si se ajunge la Podul Beiului. De aici mergând pe Iânga apa limpede si rece a Beiului, se trece prin poiana de la Morile Potocului, apoi pe langa Cantonul si Pastravaria de pe Bei, dupa care ajungem la Ochiul Beiului, lac carstic care este alimentat de un curs de apa subteran care prin fenomenul de exurgenta iese la lumina zilei pe fundul colinei în care s-a format lacul. Lacul este înconjurat de o padure de brad care îi da un farmec si un pitoresc deosebit. Are o suprafata de 284 mp si o adâncime de 3,6 m. Din acest loc se poate face si traseul spre Cascada Beusnisa, care se afla la circa 1,5 km in amonte pe Râul Beusnita. Traseul continua pe Valea Beiului Sec si dupa o ora se ajunge la Cantonul Silvic Delamea (Beiul Sec), de aici prin partea de nord a Poienii Gura Racajdeanului, se intra în paure, se ajunge în Poiana lui Marcu, de unde pe Valea Padina Seaca se ajunge la Crivina si în continuare pe DN 57B se ajunge la Anina.

LACUL OCHIUL BEIULUI- BEUSNITA
Marcaj: triunghi albastru,
Durata: 1 ora.
La câţiva metrii în aval apele izvorâte din Ochiul Beiului se împreuna cu cele ale Vaii Beusnita care coboara în trepte calcaroase. Traseul urca usor prin padure si dupa circa 1,5 km în amonte si afla Cascada Beusnita înconjurata de padure seculara de fag, unde apa se pravale de la cca 15 m înaltime. Cascada este acoperita cu muschi verde, fapt cei sporeste frumusetea, iar în tuful calcaros din baza s-au format numeroase caveme. În amonte mai exista înca doua cascade.

SASCA MONTANA - CASCADA SUSARA - CHElLE NEREI (LACUL DRACULUI)
Marcaj: cruce albastra,
Durata: 3 - 4 ore
Din Sasca Montană pe firul Văii Şuşara prin pădurea de brad se trece pe langa cladirea Satiei Seismice, apoi prin Defileul Şuşarei se ajunge la Cascada Şuşara. Aceast cascadă se află în amonte de confluenta Părăului Ungureanu cu Şuşara, are 15 m înălţme şi este format din două trepte. Urcând pe poteca ce trece prin pădurea de fag se ajunge la Poiana Logor, apoi se coboara pe drumul forestier Og. Porcului până la Cracu Porcului şi La Scaune, de unde pe poteca marcată se ajunge la Lacul Dracului.

CHElLE NEREI - VÂRFUL HABÂTULUI - IZVORUL TIŞULUI (TISIEI)
Marcaj: bandă galbenă,
Durata: 2 - 3 ore.
De la Cotul Slidăresii, pe un drum de caruţă se urcă pe o pantă abruptă până la Poiana Arsă pe care o străbate, se traversează Og. Arsa, ocolind Og. Melugel până sub Vf. Habâdului. Poteca o ia spre stânga până la Izvorul Tişului.

CHElLE NEREI - POIANA MELIUGULUI- IZVORUL TIŞULUI
Marcaj: cerc albastru,
Durata: 2 ore,
Din partea de nord- vest a Poieni Meliugului, traseul urmează malul drept al Nerei şi la cca 50 m în aval de Og. Târcoviţa se abate la dreapta şi urcă versantul abrupt până la obârşia Og. Albinii, străbate Poiana Albinii, coboara în Valea Alunului, străbate Poiana Alunului şi ajunge la Izvorul Tişului.

CHElLE NEREI-SAT STANCILOVA
Marcaj:
cerc roşu,
Durata: 2 ore.
De la Lacul Dracului pe pârâul Haimeliug poteca ureă prin pădurea de fag până în satul Stăncilova, ajungând la drumul judeţean Cărbunari - Şopotu Nou.

LAPUŞNICU MARE - POIANA ROŞCHI - CABANA CERBU.
Marcaj: cruce roşie,
Durata: 4 - 5 ore.

LAPUŞNICU MARE - POIANA ROŞCHI - VARFUL LEORDIŞ - POIANA FLORII - POD PĂULEASCA (CĂLUGARĂ).
Marcaj: triunghi galben,
Durata: 5 - 6 ore.

TABARA MINIŞ - POD PĂULEASCA - BEIUL SEC.
Marcaj: banda galbenă,
Durata: 5 - 6 ore.


Activităţi posibile in parc

- Drumeţii pe traseele marcate
- Observarea florei şi faunei
- Plimbări cu barca pe râu şi pe lac
- Vizitarea de vestigii istorice, evenimente culturale
- Alpinism pe traseele special amenajate
- Speologie
- Cicloturism pe drumurile forestiere
- Rafting pe râul Nera, primavara şi la începutul verii
- Tiroliana ( traversare spectaculoasă la o înălţime variabilă, între două puncte cu ajutorul unei corzi duble, a unui sistem de scripeţi şi a unei cordeline de frânare )
- Rapel ( coborâre controlată pe coarda asigurată pe lângă un perete de stâncă )
- Canyoning ( parcurgerea cursurilor superioare ale râurilor de munte în zonele în care acestea prezintă o pantă deosebit de accidentată, cu porţiuni de chei, înguste, presărate cu numeroase cascade )
- Tir cu arcul
- Paintball
- Călărie

REGULI DE VIZITARE

1. Accesul autovehiculelor şi al turiştilor este permis numai pe traseele stabilite şi marcate.
2. Parcarea autoturismelor se face numai în locuri special destinate acestui scop.
3. Camparea este interzisă în rezervaţii, exceptând locurile special amenajate.
4. Abandonarea deşeurilor de orice fel pe teritoriul Parcului este interzisă. Turiştii au obligaţia de a evacua deşeurile pe care le generează pe timpul vizitării Parcului.
5. Nu se spală maşinile în apele curgătoare sau pe malurile lacurilor şi nu se deversează substanţe nocive sau detergenţi.
6. Este interzisă poluarea fonică de orice fel: strigăte, muzică dată peste limita normalului, ţipete, urlete, etc.
7. Nu se organizează sărbători câmpeneşti în rezervaţiile naturale.
8. Se interzice distrugerea florei sub orice pretext.
9. Aprinderea focului în pădure sau de-a lungul traseelor turistice este permisă numai în locurile special amenajate în acest scop.
10. Scrierea pe arbori, pe stânci sau pe pereţii peşterilor este interzisă.
11. Este interzisă distrugerea barierelor de pe drumurile auto forestiere, indicatoarelor precum şi a panourilor ce oferă informaţii despre Parc.
12. Trebuie respectate indicaţiile agenţilor de pază, pădurarilor şi a altor persoane din cadrul Administraţiei Parcului.
13. Copii sub 14 ani au acces numai cu părinţii sau în grupuri organizate conduse de o persoană majoră responsabilă.
14. Accesul cu câini este permis doar dacă aceştia sunt ţinuţi în lesă.
15. Pe teritoriul Parcului Naţional este interzisă practicarea sporturilor cu motor.
16. Pescuitul în apele de pe cuprinsul Parcului este interzis.
17. Practicarea turismului pe arealul Parcului Naţional Cheile Nerei ¬ Beuşniţa se face contra cost la preţurile în vigoare la data respectivă.

 

Acces

Acces

Harta acces


Acces rutier

- Puncte de acces în Parc: Oraviţa, Sasca Montană, Şopotu Nou, Cărbunari, Bozovici, Anina;

Şosele:

- DN 58,  Caransebeş - Reşiţa - Anina
- DN 57 B, Băile Herculane - Bozovici - Anina - Oraviţa
- DN57b din Timişoara pe ruta Oraviţa - Sasca Montană

Autogară

Autogara Reşiţa (tel: 0255/213762)
Reşiţa - Anina – Bozovici: 14.00

Autogara Timişoara (tel: 0256/249281)

Timişoara – Reşiţa: 11.30 / 13.00 / 15.15
Timişoara - Anina – Bozovici: 11.30


Acces CFR

Prin intermediul CFR – ului, din Timişoara se poate ajunge în Oraviţa şi Anina, cu schimbare în Berzovia. 

 

Acces Aerian

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Internaţional Traian Vuia, Timişoara

   
ENSR

Cautare

Curs Valutar

Convertor Valutar

Suma:
Conversie:

Vremea

"Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web. Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România." http://www.infoeuropa.ro
Banner
Banner