Info Cheile Nerei

Slide Show
 
 
 
 

Logare membriPrograme turistice

Programe turistice

 Vizita Parc Cheile Nerei - Beusnita

Ziua 1:
8.00 Plecare din Resita
12.00 Sosire la Sasca Română şi cazare
 la pensiunea Cheile Nerei***
13.30 Masa de pranz
14.30 Călărie în ţarc
19.00 Cina

Ziua 2
8.00—9.00 mic dejun
9.00 Excursie în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa
13.30 Picnic
17.00 Sosire la pensiune
19.00 Cina
19.30 Jocuri de cabană


Ziua 3
8.00 mic dejun
9.00 meci de paintball
13.30 masa de prânz
17.30 sosire la pensiune
19.00 cina
20.00 foc de tabara

Ziua 4
8.00 mic dejun
9.00 Vizitare Casa Verde şi lecţie de olărit
13.30 pranz
14.30 - 16.00 program liber
16.00 plecare spre Resita
20.00 sosire Resita

 

VACANTA VERDE IN BANATUL MONTAN

RUTA:
1.Timişoara – Reşiţa – Crivaia – Sasca Română – Baziaş – Băile Herculane – Timişoara
            2. Reşiţa – Crivaia – Sasca Română – Baziaş – Băile Herculane – Reşiţa - Tmişoara

PROGRAM:

            ZIUA 1:   Sosire la Crivaia unde va fi cazare pe o perioadă de 2 zile. Cina.

            ZIUA 2:  După micul dejun, excursie în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului. Situat în partea centrală a judeţului Caraş-Severin, ocupă o suprafaţă de 36.364,8 ha ce include 10 rezervaţii declarate şi 8 rezervaţii propuse. În parc găsim sisteme hidrocarstice complexe, zone sălbatice, cvasivirgine, specii de floră si faună aflate sub regim de protecţie, fenomene geomorfologice bine dezvoltate. Picnic în natură şi întoarcere la hotel. Cină.

            ZIUA 3:  Mic dejun. Ne îndreptăm spre Anina, de unde se pleacă cu trenul pe prima linie ferată montană din ţară, spre Oraviţa. Prânz. Se vizitează Teatrul Vechi, primul din ţară, construit în stil vienez în 1817, Muzeul Farmaciei din sec. al XVIII – lea. Cazare în zona Oraviţa, 2 nopţi. Seara cină tradiţională cu program folcloric.

            ZIUA 4:  Mic dejun. Se vizitează Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa care se bucură de o extraordinară bogăţie floristică, un peisaj de o diversitate şi unicitate aparte, precum şi de starea de sălbăticie păstrată datorită accesului limitat în zonă. Se pot vizita lacurile carstice: Ochiul Bei şi Lacul Dracului, chei săpate în stâncă de râul Nera, cascade: Beusniţa, Bigăr şi Şuşara, peşteri şi avene. Picnic la iarbă verde. Întoarcere la pensiune, program liber. Cină.

            ZIUA 5:  Mic dejun. Se vizitează Rezervaţia Naturală Balta Nera – Dunăre parte componentă a Parcului Natural Porţile de Fier iar de la Moldova Nouă se pleacă spre Orşova. Pe traseu se poate admira zona Cazanelor şi a vestigiilor daco-romane. Cazare în staţiunea Băile Herculane. Cină.

            ZIUA 6:  Mic dejun după care se vizitează Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. În parc se află miezul ariei de răspândire a Pinului Negru de Banat (Pinus nigra ssp. banatica),specie endemică, care este renumită pentru rezistenţa şi adaptarea sa în condiţii staţionale vitrege, ceea ce înseamnă că se dezvoltă pe stânci abrupte dezgolite (fară sol). Prânz. Vizitarea centrului istoric al staţiunii Băile Herculane. Cină la Berăria Hercules.

            ZIUA 7:  Mic dejun. Vizitarea complexului Mulinologic de la Eftimie Murgu, izbucul şi cascada Bigăr de la Paralela 45. După amiaza sosire la Resiţa.

REDESCOPERIREA BANATULUI MONTAN

REŞIŢA – ANINA- ORAVIŢA – BAZIAŞ – MOLDOVA NOUA – ORŞOVA – BĂILE HERCULANE – CARANSEBEŞ – RUSCA MONTANĂ – POIANA MĂRULUI – OŢELU ROŞU – CARANSEBEŞ - REŞIŢA

            Ziua 1: Plecare la ora 900 din Reşiţa, Gara de Sud, şi se merge spre Anina. Se opreşte în Caraşova pentru o vedere panoramica a satului şi a intrării în Cheile Caraşului. În Anina se vizitează diferite obiective turistice. Se pleacă spre Oraviţa cu trenul pe prima cale ferată montană din România. Pe traseu se pot admira pe langă peisajele mirifice din Munţii Aninei şi numerose lucrări de artă săpate în stâncă dură: 14 viaducte, 10 tunele şi poduri la 60 m deasupra prăpăstiilor. Cazarea şi cina specific zonei. La Oraviţa – Hotel Caras***.

            Ziua 2: Mic dejun, după care se vizitează Muzeul Farmaciei şi Teatrul Vechi din Oraviţa. Se pleacă  spre Baziaş locul prin care Dunărea intră pe teritoriul României. Pe traseu se pot vizitabiserici şi mănăstiri sârbeşti. Pranz cu specific pescăresc la Cabana Apus de Soare. Cazare la Pojejena. Cină cu specific şi program artistic sârbesc. 

            Ziua 3: Se pleacă în croazieră din Moldova Noua spre Orşova într-o croazieră în care se realizează un tur panoramic prin zona Cazanelor şi a vestigiilor daco-romane. La îmbarcarea turiştilor se ofera un pahar cu ţuica urmând ca în timpul croazierei, înconjuraţi de peisaje
mirifice să se bucure de un bufet continental bazat pe arta culinară bănăţeană. De la Orşova se va pleca spre Băile Herculane. Cazare la Hotel Roman** şi cina la Berăria Hercules.

            Ziua 4: După micul dejun se viziteaza staţiunea balneară Baile Herculane şi împrejurimile. Dupa prânz opţional masaj, piscină, drumeţii sau program liber.

            Ziua 5: Mic dejun după care se pleacă spre Valea Almăjului unde printre altele se va vizita şi Complexul Mulinologic de la Rudăria (unicat mondial). Obicei de şezătoare şi vizitarea  şcolii de artă din Prigor. Cina tradiţională cu program folcloric. Seara cazare la Baile Herculane.

            Ziua 6: Plecare spre Rusca Montană cu vizitarea Monumentului Turismului (unicat mondial) şi Cariera de Marmură, Muzeul Satului din Băuţari unde se va servi şi prânz tradiţional. După    ora 1800 plecare spre Caransebeş şi cazare la Hotel Armando***. Cină cu specific tradiţional şi program folcloric din Banat.

            Ziua 7: Se viziteaza centrul Caransebeşului, Muzeul de Etnografie şi Folclor, Castrul roman de la  Jupa. Plecare spre Reşiţa unde se va vizita Muzeul Banatului Montan, Muzeul Locomotive Paltul Cultural (1933), Centrala hidroelectrică Grebla (1906). După care se pleacă spre casă.

ENSR

Cautare

Curs Valutar

Convertor Valutar

Suma:
Conversie:

Vremea

"Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web. Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România." http://www.infoeuropa.ro
Banner
Banner